Blodsutgjutning när Bitcoin-pris sjunker under 10 000 dollar

4. September 2020

Bitcoin-priset utvidgar det baisseartade benet till områden som ligger marginellt under 10 000 dollar efter flera försök för att upprätthålla vinster efter 12 000 dollar.

Bitcoin-prisvägen för minst motstånd är nu uppåt efter översålda villkor; support över $ 10 300 är viktigt

Den ledande kryptovalutan gav efter det uppenbara försäljningspresset på marknaden. Men den här gången var fallet ingenting jämfört med vad vi har under de senaste två månaderna. Från toppar marginellt över $ 12.000, hittade Bitcoin Billionaire initialt ett pitstopp på $ 11.100 (ett populärt supportområde i augusti). Återhämtningen var omedelbar men flaggskeppets kryptovaluta misslyckades med att överstiga 11 500 dollar.

Effekten av ett stigande kilmönster

Tidigare denna vecka belyste och diskuterade Coingape bildandet av ett fallande kilmönster. Kilmönster införlivas i teknisk analys för att signalera en vändning från en rådande trend. I det här fallet antydde det stigande kilmönstret att en akut vändning var i Bitcoins väg efter efter en lång uppåtgående trend. Ibland ignoreras dessa kilmönster (oavsett om de stiger eller faller) och tillgången går vidare för att handla på högre nivåer.

Delta och ta en andel på 150 000 USDT

Fritt fall från det misslyckade försöket att bryta över $ 11.500 drevs av det faktum att köpare var utmattade från bristen på ihållande prisåtgärder över $ 12.000 i nästan en månad trots deras ansträngning. Dessutom kan handel med ett lägre pris ibland hjälpa nya köpare att komma in och ge tillgången (BTC) en formidabel pressning uppåt med volym.

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Viking Conquest! Spela nu!
Hösten var så massiv att förväntade stöd på 11 000 dollar, 10 500 dollar eller till och med 10 200 dollar gav efter för det intensiva trycket. Bitcoin tog en smyga in i området under 10 000 dollar innan han handlade ett månatligt lägsta värde på 9 995 dollar.

I skrivande stund har BTC / USD återhämtat sig till 10303 dollar. Med Relative Strength Index (RSI) nära det översålda är Bitcoins troliga väg uppåt fram till nu. RSI illustrerar styrkan i en trend. Det hjälper också till att lyfta fram sålda och överköpta förhållanden. För närvarande handlar Bitcoin nära översålda förhållanden, en situation som kräver fler köpposter, i det här fallet kommer BTC sannolikt att dra uppåt i ett försök att återhämta den förlorade marken mot $ 11.000.

#Bitcoin